Kahraman Yağ

Üretim

Zeytinyağı Türleri


Türk Standartlar Enstitüsü’nün belirlediği ölçülere göre üç tür zeytinyağı vardır:

1. Natürel Zeytinyağı
Yeşilimsi sarı renkte, zeytin kokusunu ve tadını en yoğun, en doğal biçimde muhafaza eden en kaliteli zeytinyağıdır.. Bu tür zeytinyağı, kendi içinde iki kategoriye ayrılır: Sızma ve Natürel birinci zeytinyağıdır. Sızma Zeytinyağı’nın asit oranı en fazla %1’dir. Naturel zeytinyağları(sızma ve naturel birinci) genellikle çiğ olarak tüketilir.
Natürel birinci Zeytinyağı ’nın asit oranı ise yüzde 1-2 arasındadır.

 

2. Rafine Zeytinyağı
Asit oranı yüksek olan zeytinyağının, yenilebilir nitelikte olmadığından rafine edilmesi gerekir. rafinasyon işlemi sonrasında elde edilen Rafine Zeytinyağı, yaklaşık olarak sıfır asit oranına sahip, yağın kalitesini bozan maddelerden arındırılmış bir yağdır. Rafine zeytinyağı daha çok naturel zeytinyağını tüketmeye alışkın olmayan ülkelerde tüketilir.

 

3. Tip Zeytinyağları(Riveria)
Riviera Zeytinyağı , rafine ve natürel zeytinyağının belli oranlarda (yüzde 10-20 oranında natürel) karışımından elde edilir. kızartmalarda kullanılır


Kahraman zeytinyağı nın ambalaj çeşitleri ve özellikleri aşağıdadır.


1-  250 cc. cam şişe        (1 x   24 )
2-  250 cc. kulplu şişe      (1 x   24 )
3-  500 cc. Cam şişe    (1 x   12 )
4-  500 cc. kulplu şişe    (1 x   12 )
5-  750 cc. Cam şişe    (1 x   12 )
6-  1000 cc. Cam şişe    (1 x   12 )
7-  3 lt. cam şişe    (1 x     4)
8-  500 cc. Teneke    (1 x    24)
9-  1000 cc. Teneke    (1 x   12 )
10-  2 lt. teneke    (1 x     8 )
11-  3 lt. teneke    (1 x      4)
12-  1 galoon . teneke    (1 x      4)
13-  4 lt. teneke    (1 x      4)
14-  13 lt. teneke    kartonlu teneke
15-  14 lt. teneke    kartonlu teneke
16-  16 kg. teneke    teneke